Backup

VG1 har i år ikke tilbud om lagringsplass på fylket sine servere. Det er derfor lurt å skaffe seg en sky-lagrings-tjeneste. Det finnes mange gratis tilbud. Felles for dem alle er at de synkroniserer bestemte mapper på din data med internett. Slik at dokumenter du jobber med og lagrer, også lagres på nett. På denne måten kan du finne igjen egne dokumenter på en annen maskin dersom du er logget inn med samme tjeneste, eller finne de på nettiden.

Tjenester

For de som har windows maskiner anbefales å bruke SkyDrive. Da denne samkjøres med officpakken, og mapper kan synkroniseres med SkyDrive. Da har du mulighet til å redigere dokumenter i en nettleser dersom du ikke har din datamaskin tilgjengelig. Det går også an å  dele dokumenter med andre, som for eksempel læreren eller andre medelever. Denne tjenesten krever en microsoft live konto.

For de som bruker Mac gir ikke SkyDrive samme løsninger som for Windows.. Du kan ikke synkronisere mapper på samme måte. For de som har Mac anbefales  Jottacloud.

Som hoved regel gjelder at man aldri lagrer sensitiv informasjon på skytjenester.

Installsajon av Dropbox – windows

Videoen er på engelsk

Installasjon av Dropbox – mac

Følg instruksjonene på nettsiden dropbox.com

dropbox

Installasjon av SkyDrive.

Logg inn på din skydrive konto Nede til venstre kan du gå til siden hvor du laster ned flere apper. Gå til den siden og følg videoen.

Comments

comments